الثلاثاء، 12 مارس 2013

السويسرول




مقادير السويسرول :
6 بيض 
كوب دقيق منخول 
كوب سكر 
نص ملعقة كبيرة بيكنج بودر 
...فانيليا 
نقطة خل
.........

المقادير تكفي صينيتين سويسرول


مقادير الحشوة :

علبة قشطة 
3 ملاعق كبيرة سكر 
2 ملعقة كبيرة ممتلئه عالاخر كاكاو منخول


الطريقة:


اول شيئ نخلط مقادير الحشوة كلها علي بعض وندخلها الثلاجه لحين استعمالها ..

في وعاء الخلط نضع البيض والفانيليا ونقطة الخل ..
نخفق كويس بالمضرب لمده 10 دقايق في اتجاه واحد ..

بعدين نضيف السكر ونخلط 5 دقايق كمان

ثم نضيف الدقيق علي دفعتين ونخفق ثم اخر شي نضيف البيكنج بودر وعلي اقل سرعه لمده دقيقة الي ان تتجانس المكونات

نضع الخليط في صواني السويسرول ..
وهذا المقدار بيكفي 2 صينيه

الفرن يكون شغال قبلها بربع ساعه عالاقل ..
يدخل فرن حرارته هادية من فوق وتحت .
لمده 10 دقايق فقط ولا تزودي ولا ثانية

وهيه سخنه احطها عالفويل بشويش وادهنها بالخلطة وهيه سخنه عاااادي

الف الكيك زي الاسطوانه وبعدين لفيته بالفويل ..
ونحطة فالثلاجه 6 ساعات او لو مستعجله حطية في الفريزر لمده ساعه ونص او ساعتين








  













ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق