الاثنين، 11 مارس 2013

خبز الفينو ..







المقادير :

1 كوب حليب سائل 
نصف كوب ماء 
ربع كوب زبده 
4 ونصف كوب دقيق 
1 معلقه كبيرة خميرة 
2 معلقه كبيرة سكر 
ملعقة ونصف صغيرة ملح 
1 بيضة 



الطريقة .. 
اسخن الحليب مع الزبده والماء الي ان يصبح دافئ ثم ارفعه من عالنار واتركة جانبا .
في وعاء اخلط كوب و3/4 من الدقيق والخميرة والسكر والملح .

ثم اضيف خليط الحليب والزبد والماء 
ثم اضع البيضه واحرك الخليط جيدا ..

ثم اضيف الدقيق شوية شوية مع العجن بقوة الي ان تصبح العجيبنه كتلة واحده
ثم اقطع العجين كور صغيرة حوالي 12 كورة ووغطيهم بفوطة او ورق نايلون واتركيهم ربع ساعه يتخمرو
.
ثم افردي كورة افرديها علي شكل دائرة ثم لفيها كأسطوانه واغلقي الاطراف باصابع السبابة والوسطي..

وحطيهم في صينية وغطيهم بفوطة او ورق نايلون وسيبهم يتخمرو تاني لمده ساعه 
هتلاقيهم اتحشرو في بعض واتخمرو ..
ادهني الوش بحليب سائل وادخليها فرن درجه حرارته 200 وتكوني مشغله الفرن قبلها بشوية 

اخبزي الفينو لمده 12 او 15 دقيق او الي ان يتحمر الوجه .
اتركيه عشر دقائق ثم شغلي الفرن من فوق دقيقتين ياخد الوش وطلعية 
بعد ما يطلع من الفرن غطية بورق قصدير او فويل وعليه فوطة لمده ربع ساعه عشان يكون طري 
وبالهنا














ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق