الخميس، 28 مارس 2013

بريوش زهرة دوار الشمس









المقادير:

3 ونص كوب دقيق
4 ملاعق ك سكر
ملعقتين كبار زبدة بدرجه حرارة الغرفه
كوب لبن دافيء
ملعقة كبيرة خميرة مذابة في سكر وقليل من ماء دافىء
بيضة -رشه ملح


الطريقة "_
نخلط الدقيق والسكر والملح ثم نضيف البيضة مع الاستمرار بالعجن ونضيف الخميرة ونحط الزبدة ونعجن كويس ونتركها تخمر ساعة او اتنين
كوب زبدة 200مقابل اربع  400اكواب سكر بدرة 
او 250 جرام زبدة مقابل 5 كوب سكر بدرة
1-ناخذ 3 قطع عجين متوسطة ونفردها بنفس المقاس تقريبا ونحط ال 3 دوائر ع بعض بس دهن كل دايرة بالزبدة ورشةسكر وسمسم


- نعمل 8 شقوق في الوسط دون الوصول للحافات


نسحب المثلثات او الشقوق للخلف

ناخد 3 قطع عجينة بس اقل م الحجم السابق نعمل نفس الخطوات السابقة ونحطها في وسط الشكل االلي عملناه ونقطعه بردوا 8 شقوق ونرجعهم للخلف
ونحط في الوسط دايرة صغيرة ونسيبها تخمر لمدة ساعة او نصف ساعة
 وندهنها ببيضة وشوية لبن




















ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق