الخميس، 28 مارس، 2013

طريقة عمل كفتة الارز



المقادير 


1\2 كيلو لحمة جملي مفرومة وممكن تكون بقري بس الاحلي الجملي
2 كوب ارز " لازم نكون غسلينة قبليها بيوم ونسيبه في الشمس ينشف كويس اوي "
2 بصلة مقطعين طرنشات
7 فصوص ثوم
كزبرة خضراء وبقدونس مقطعين
توابل زي ما تحبوا انا حطيت "
مطحون ورق اللوري والحبهان
كزبرة ناشفة
فلفل اسود
ص كمون
ص زعتر
ملح

الطريقه:-

1-بنخلط كل المقادير ع بعض
"عايزة تودي ده كله للمطحنه يطحن يبقي افضل" . لكن انا طحنته في الكبه


ابتدي اعملها صوابع صغيرة عشان هتنفش بعد كده عشان الارز لما نسويها وممكن استخدم الزيت ادهن بيه ايدي عشان العجينة متبقاش تلزق واخلص بسرعه:)


بعد ما خلصت العجينة وشكلتها اقليها في الزيت .......
4- ممكن عند الخطوة دي بعد ما تقليها تسبيها تبرد وتعبيها في اكياس ف الفريزر وتبقي عندك في اي وقت


لو هتكملي يبقي نقطع بصلتين مع مع معلقتين زيت واقلب لغاية ما تتدبل واحط عليهم عصير طماطم 3 اكواب واحط مع الطماطم الكفتة المقليه واسيبها تتسبك هنلاقي الكفته حجمها كبر هنزود شويه شوربه ونحط التوابل اللي حبنها والملح واسيبها تغلي دقايق كمان .....وهنلاقي الكفته استوت والطعم مقلقوش .........وبالف هنا :)))








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق