الأحد، 24 فبراير، 2013

الهريسـة






المقادير:
2 كوب سميد
1/2 كوب دقيق
1 معلقة صغيرة بكينج بودر
1 ملعقة عسل جلوكوز او عسل ابيض
1 كوب لبن دافئ
4 ملاعق زبدة كبيرة سايحة
2 ملعقة جوز هند
3/4 كوب سكر
مقادير الشربات:
2 كوب سكر علي 1 كوب ماء ونصف ليمونة وتحطيهم علي النار في اناء لمدة دقيقتين بعد السكر مايدوب .. متزوديش عن كده عشان ميتقلش اوي ويبوظ الهريسة

الطريقة:

اخلطي الزبدة السايحة مع السكر جيدا
 وبعدين ضيفي جوز الهند واللبن
 وقلبي كويس اوووي وبعدين في بولة تانية حطي السميد مع الدقيق المنخول مع البكينج بودر وقلبيهم علي بعض
 وبعدين حطيهم علي المقدار السابق وقلبي بس مش كتير وبيكون الخليط سميك ..ادهني الصينية زبدة وحطي المقدار كله بحيث لا يزيد عن نصف سم ودخليه الفرن علي حرارة 180 وطبعا الفرن والع من قبلها ..
 اول متحمر من تحت ولعي الشواية شوية لغاية الوش ميحمر طلعيها وسقيها بالشربات ( القطر ) ساخن ..
 يعني الهريسة سخنة والشربات سخن وسبيها شوية لحد متشرب الشربات كله وتهدي( معلش انا قطعتها وهي سخنة عشان كنت مستعجلة ) وبعدين قطعيها وزينيها بالبندق او باللوز لو عايزة .. 
انا بحبها سادة .. والف هنا وشفا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق