الخميس، 28 فبراير، 2013

بيتزا بالسوسيس




بعجينة العشر دقائق

عجينه العشر دقايق عي عباره عن مرحلتين

المرحله الاولى :

2 كوب دقيق
2خميره فوريه
ملعقتين كبار
حليب ناشف بودره
ملعقه ملح صعيره
ملعقه صغيره سكر
2 كوب ماء دافىء


نخلط المقادير كلها مع بعض هيا حتبقى زي عجينه الكيك سايله بس مش اوي نتركها تتخمر 15 دقيقة

ولو نقدر نسيبه اكتر من 15 دفيفه كمان يكون احسن
كمان ممكن نزيد السكر بيساعد العجينه بقرمشتها وحلاوه طعمها لما تدوب في الفم
بعد ما تخلص المده ال 15 دقيقه بنشوف انه العحين السايل اتخمر وعمل فقاقيع  ده بيدل على نجاح العجينه

المرحلة التانية:

3 كوب دقيق
ملعقه صغيره بكنغ بودر
نص كوب زيت عباد شمس يا ذره او زيت زيتون الي تحبوه

ونبدا نضيف الدقيق شويه شويه مش مع بعضه من تحت لفوق بشويش عليه بالراحه يعني لحد م يخلصوا الكبايات وبعدها البكنغ باودر والزيت
ونتركها ترتاح شويه 10 دقايق مع بعض ودي صالحه لكل المعجنات وبالهنا ولشفا


الصوص:

عصير طماطم و م زيت 
ملح و فلفل و زعتر
انا بحب احط فص ثوم مقسوم نصين اطعم بيه الصلصة و اشيله تانى
نضعهم فى طاسة على النار 
تزين البيتزا بالفلفل الالوان و المشروم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق