الأربعاء، 6 فبراير، 2013

طريقة عمل سلق القلقاس






اولا الصورة دى صورة السلق و الكسبرة
ممكن تعملى كمية كبيرة و تشيليها فى الفريزر

:المقادير

ل نص كيلو ل كيلو قلقاس (للطبخة الواحدة)
حزمة كبيرة سلق و حزمة كسبرة و 
اربع او خمس فصوص توم  كبارو م سمن


الطريقة:

هتغسلى السلق و الكسبرة و تقطعى السلق زى ما انا موضحة فى الصورة 
....بتخدى الورق فقط .......

و تقطعى الكسبرة على اتنين او تلاتة و تحطيهم على النار لغاية ما يدبلواا تماما ....على نار عالية الى متوسطة
لما ينزلوا مايتهم تماما تماما هزودى م سمن و التوم ...
هتحمريهم تماما لغاية ما الخضرة تنشف منك تماما
لما يبردوا هتضربيهم فى الكبة و كدة يبقى السلق عندك جاهز ......
 بعد المرحلة دى يا اما تشيليهم فى الفريزر فى اكياس صغيرة ...
او لو هتستخدميها على طول يبقى هتعملى الاتى:

هيكون القلقاس مستوى و جاهز و سخنتيه للاكل
هنخدى كمية السلق فى طاسة مع م سمن اخرى 
و تشخنييه تماما و تنزلييه مرة واحدة على شربة القلقاس مع التقليب 
و كدة هيكون عندك الذ و احلى قلقاس









ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق