الثلاثاء، 8 يناير 2013

بسبوسة بالقشطة





المقادير:
ـــــــــ

  • كوب سميد
  • ربع كوب سكر
  • 2 م كبيرة سمن
  • ربع م ص بيكنج صودا و نص م ص بيكنج بودر
  • ربع كوب جوز هند
  • نص علبة زبادى
  • 3 او 4 م ماء او لبن 
مقادير القشطة:
ـــــــــــــــــــــ
  • كوب لبن
  • م نشا
  • 2 م سكر
مقادير الشربات:
ــــــــــــــــــــــــ

  • كوب سكر
  • كوب الا ربع ماء
  • رشة فانيليا و نص ليمونة

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
الطريقة:
ـــــــ
  • هتحطى السميد فى اناء و معه السمن و الزبادى و باقى المقادير
  • هتسيبيها ترتاح نص ساعة
  • فى نفس الوقت هنعمل القشطة هتحطى اللبن على النار و معاه السكر و الدقيق مع التقليب المستمر حتى يغلظ قوامه
  • فى صانية هتدهنى اما سمن او طحينة و تحطى نص مقدار البسبوسة
  • بعد كدة تحطى مقدار القشطة
  • و باقى العجينة قبل ما ترصيها هتضيفى م ل 2 م ماء او لبن علشان تكون طرية شوية و تعرفى تحطيها فوق القشطة
  • و تدخل الفرن ساخن و فى اثناء ذلك نعمل الشربات
  • هتحطى السكر و الماء و بعد عشر دقايق تعصرى الليمون و اول ما يبدا يتقل طفى عليه مع اضافة رشة الفانيليا
  • بعد ما وش البسوسة يبدأ يحمر هتضيفى الشربات للبسوسة و تدخليها الفرن تانى 5 دقايق و تخرجيها تبرد و تكونى مغطياها علشان وشها ماينشفش
  • و تقدم بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق