الثلاثاء، 8 يناير، 2013

سبيط مقلى



المقادير:
ـــــــــ
  • كيلو سبيط متنظف كويس 
  • نص كوب خل و ماء
  • دقيق و زيت للقلى 
التتبيلة:
ـــــــــ
  • ثلاث فصوص ثوم مفروم
  • م ملح
  • م كمون
  • م بهارات
  • نص م شطة
  • ليمونة و اربع ملاعق خل 
  • م ك دقيق
الطريقة:
ـــــــــ
  • بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين......

الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
  • بتقلبى مكونات التتبيلة مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى
  • وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق و يكون الزيت ساخن و اول ما تخلصى كام واحدة حطيهم فى الزيت مع بعض و هكذا
  • و صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق