الأحد، 27 يناير 2013

طريقة عمل البشامل




المقادير
ملعقة سمن
معلقتين كبار دقيق
2 كوب لبن
2 كوب شربة
ذرة ملح و فلفل حسب الحاجة ( و خدى بالك ان الشربة فيها ملح)

الطريقة:

هتحطى السمنة على النار تسيح 
و تزودى عليها الدقيق مع التقليب حتى يغمق لونه يصبح  (بنى فاتح)
و بعد كدة تنزلى باللبن و الشربة مرة واحدة مع التقلييب المستمر...
و مع التقليب هتلاقييه بدا يتقل و بكدة يبقى عندنا اسهل و احلى و اطعم صوص بشامل
(ملحوظة صغنططة:...ممكن تحطي اللبن و الشربة فى حلة و تغليهم و تصبيهم على الدقيق ...بكدة وقت التقليب هيكون اقل ...و ممكن بردوا تضيفى المكونات و هى باردة (مش سخنة)و بكدة وقت التقليب هيبقى اطول ....)

انا ساعات بتكون الشربة لسة مش سايحة اوى ف بضييف اللبن الاول لوحدة و بعد ما يتجانس اللبن مع الدقيق اضيف الشربة و هى يادوبك سايحة و مع التقليب كله هيتجانس مع كله 

لو عايزة بشامل للرجيم ...ممكن من غير سمن تحطى اللبن و الشربة على النار و الدقيق ...مع التقليب المستمر حتى يتقل الصوص

ممكن بقى تعملى اى صوص بالطريقة دى للمكرونات او المشويات.و كمان تقدرى تغيرى فى طعمة

مثلا لو زودنا م توم بدرة و جنزبيل ...هيبقى صوص الجنزبيل و يمشى مع الاسماك
و كذلك لو حطينا م قرفة هيبقى صوص القرفة و هكذا ...

ملحوظة كمان عايزة طعم الصوص يبقى غنى ممكن بعد ما تطفى النار تزودى عليه م قشطة  بجد هيبقى واااااااااو 









ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق