الأحد، 13 أبريل، 2014

تارت المربى





المقادير:


مقادير التارت:

2 كوب دقيق
رشة ملح
ربع كوب سكر بودر
بيضة
100 جرام زبدة مقطعة و من التلاجة
فانيليا


باقى المكونات
كاسترد (2 كوب لبن و 2 م كاستر مدوبيبن فى نص كوب لبن و 2 م سكر )
جيلى استخدمى كوب و نص فقط
علبة كريم شانتيه و اضربيهم مع ربع كوب لبن ساقع

كل دول هتعمليهم قبل ما تعملى التارت

الطريقة

هتحطى السكر و الملح و الدقيق فى الفود بروسيسور اخلطيهم لكى يتجانسوا
ضيفى مكعبات الزبدة مع استخدام البلسات علشان يتكون عندك دقيق مرمل
ضيفى البيضة و الفانيليا و هتلاقيهم اتجمعوا كلهم
حطيهم فى كيس و فى التلاجة لمدة ساعة
افرديهم على ورق زبدة
و حطيها فى قالب التارت و بشوكة خرمى العجينة علشان مترتفعش
و ممكن تستخدمى البقول على ورقة زبدة

هتدخل الفرن طبعا مشغلينوا مسبقا و على نار 200 درجة
حتى يصبح لونه دهبى

اخلطى بعد ما يبردوا تماما الكريم شانتيه مع الكاسترد

و ضيفى الخليط فوق التارت و رصى الفراولة او اى فاكهة تحبيها
و الجيلى اللى هترصيه يكون ماسك نفسه مش سائل بحيث لما تحطيه ما ينزلش كله من فوق الفراولة

باقى العجينة عملت بيها مينى تارت المربى استخدمت مربى تين و مربى مشمش
ووباقى العجينة فوق التارت و دخلتهم الفرن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق