الخميس، 16 مايو، 2013

طريقة عمل المكرونة بالخضار و البشامل


البشامل اعمليها زي ما متعودة او للسهولة حطي كوب لبن و كوب و نص شوربة و 2 م دقي و م سمن و قلبيهم على النار بمضرب يدوى و اول ما يسخن هتلاقيه تقل معاكي  ممكن تبدلي اللبن و الزبدة بكريمة الطبخ هتظبطي ملحك و فلفلك و كدة تمام


اسلقي المكروونة كالمعتاد و صفيها و رجعيها للحلة تانى و ضيفى عليها الصوص ......
طرييقة الصوص
عصاج جاهز لو مفيش هنبدأ الموضوع من اوله .....
بصلة متوسطة 
كمية من اللحمة المفرومة ربع كيلو مثلا
خضار مشكل....اللى متوفر جزر فلفل اخضر او الوان بسلة .......
م صلصة كبييرة و م زعتر ص مليانة
ملح وفلفل 

هتشوحى البصلة فى م زيت زيتون او عادى و تضييفى اللحمة و بعد خمس ل عشر دقايق زودى خضارك مقطع صغير او كبير حسب الرغبة و صلصتك و زعترك و ملحك و فلفلك و سيبى الصوص يتسبك و الخضار يستوى و ينزل مايته و كدة  يبقى الصوص جاهز


زى ماقلنا يا لهلوبات هنضيف صوص اللحمة للمكروونة و نخلطهم كويس اوى و نرصهم فى صانية و فوقيها صوص البشامل و فوقيها كمية من الجبنة الموتزاريلا و طبعا ممكن تزودى جبنة بارميزان او تركى مبشورة و تدخل الفرن لغاية ما وشها يحمر ......

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق