الخميس، 16 مايو 2013

ساندوتشات شاورما السوسيس بخبز التورتيللا



الشاورما عموما لحمة فراخ سوسيس....بتشويحى بصلة و فص توم(اختيارى)... و بعد كدة فلفل و طماطم (اختيارى).......ملح و فلفل اساسى (لو تحبى الشاورما بنكهة معينة زوديها) .......ممكن اختيارى لو تحبى تزودى صوص صويا ..... بيدى طعم مختلف..........و تزودى الفراخ او السوسيس او اللحمة مقطعة صغيييييير و تسيبيها تستوى على نار هادية و تكونى مغطيه عليها علشان متنشفش منك


خبز التورتيللا:


المقادير:
2 كوب دقيق
م ص ملح
4 م زبدة  مش مليانة (ممكن زيت ربع كوب او سمن)
2/3 كوب ماء دافى


الطرييقة:
هتحطى الدقيق مع الملح
و هتذوبى الزبدة  و تحطيها على الدقيق
ثم  تحطى عليها الماية 
بايديك هتعجنى المقادير كويس لغاية ما يتجانسوا و دة هياخد 10 دقائق
العجينة لازم تكون طرية و لو حسيتى انها ناشفة زودى شوية ماية
هتسبيها ترتاح شوية
هتقسميها ل 8 كور
هتفرديها  رفيييع جدا بس على قليل من الدقيق علشان مش عايزنها تنشف

هتسخنى طاسة على نار اعلى من المتوسط و تحطى الخبز لمدة 
30 ثانية

لو بعد 30 ثانية ملقتيش بدأ العيش يعمل زى فقعات يبقى عللى النار شوية 
و بعد كدة اقلبيهل لمدة 20 ثانية
و بعد كدة اقلبيها مرة اخرى 20 ثانية
و اول ما تطلع حطيها فى طبق و غطى عليها علشان يبقى طرى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق