الخميس، 16 مايو 2013

نصيحة رقم 1: التعامل مع الاكياس البلاستك



السلام عليكم يا لهلوباتى :)
صباحكم معطر بذكر الله تعالى .......

نصيحة اليوم عن الاكياس البلاستك.....

اولا:

لا تستخدميها فى حفظ اى طعام لانها بتبقى عليها طبقة من اللون غير صحية على الاطعمة و علشان كدة دايما استخدمى الاكياس البيضاء فقط لعدم وجود طبقة الصبغة


ثانيا:

هتقوليلى يعنى نرميها هقوللك لأ ممكن تستفادى منها فى حاجاات كتيير جدا

اولهم ممكن تستخدميها فى تغليف الطعام بعد حفظه فى اكياس بيضاء لضمان سلامتها و عدم لفت رائحة اخرى 

ممكن تسخدميها فى سله المهملات لحجرة الاطفال بحيث الوانها تتناسق مع حجرة الاطفال

ممكن تاخدى معاكى واحد فى شنطة الاطفال او شنطة ايديك و خصوصا لو عندك اطفال ....ممكن لاى سبب تبقى محتاجة كيس 


ممكن بقى دى حاجة انا بحب اعملها اوى 

و انت فى المطبخ بتقشرى فاكهة او بتقطعى رأس بصلة او طماطماية ....بدل ما تقشريهم على الرخامة و تعدى تلمى بعد كدة و تمسحى او قدام الباسكت الكبير و احتما توقعى منك حاجة على الارض ممكن تعملى الاتى

خللى عندك طبق عميق (ممكن سلطانية بلاستك كنت ناوية ترميها او مش بتستخدميها) مش شرط تكون كبيرة و لبسيها الكيس الملون و القى فيها كل شئ غير مرغوب فييه ..قشرى البصل فوق الطبق و القى القشر مباشرا فييه او قطع الدهن من الفراخ او اللحم او رأس الطماطم او الفلفلاية و بعد ما تخلصى اسحبى الكيس و اقفلييه كويس و حطييه فى الباسكت الكبير.............

كدة وفرتى كتيير و استفدتى ان ريحة الباسكت الكبير مش وحشة علشان كل حاجة مقفولة عليها داخله و مش هتلملك حشرات 

ثالثا:

طريقة تخزين الاكياس البلاستك

قرأت قبل ذلك عن طريقة حلوة اوى و هى حفظها زى شكل السمبوسك

يعنى افرديها كويس و طبقيها على تلاتة بالطول هيبقى عندك مستطيل طويل و ابدأى لفيه زي السمبوسك و كدة بقى حجمة صغير جدا ممكن تشليله فى درج صغير مش هياخد مساحة كبيرة

رابعا :

لو عندك معلومة انا مقولتهاش عن استخدام الاكياس يا ريت تشاركينى بيها فى كومنت علشان اكبر عدد يستفاد منها 


خامسا:
لو استفدتى يبقى زى ما الكل بيقول لايك و شير ههههههههههههه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق