الاثنين، 25 فبراير 2013

فراخ البراميزان و الصلصة







المقادير:
بصلة متوسطة و 2 م زيت زيتون ز فصين تووم مفرومين
كوب من عصير الطماطم ( لو بتستخدمى صلصة جاهزة 2 م صلصة و الباقى ماية)
ملح و م ك زعتر م ص سكر 
صدور فراخ مخلية و ماح و فلفل للتتبيل
كمية من جبنة البارميزان و بقسماط و 2 بيضة و ربع كوب زيت للقلى
جبنة ايدام او شيدر او موتزاريلا ( اللى متوفر عندك)
8 ورقات ريحان اخضر


الطريقة:
اولا الصوص
هتنعمى البصلة تماما و نحطيها على النار مع ملعقتين الزيت
و 3 دقايق و حطى التوم و بعد كدة الطماطم
الملح و الزعتر و السكر و تسيبيهم يتسبكوا كويس

هترقى الفراخ
و تكونى متبلة الفراخ بالملح و الفلفل
و هتضربى البيضتين و عليهم ملح و فلفل

هنا هتحطى كمية من البقسماط عليهم كمية من جبنة البارميزان المبشورة 
نص كوب بارميزان على نص كوب من البقسماط
هتقليها فى كمية زيت صغيرة جدا (ربع كوب)
هتحطى تلات اربع الصلصة فى قارب و فوقيهم الفراخ
و بعد كدة باقى الصلصة و الريحان
هتقطعى الجبنة الايدام او الموتزاريلا شرائح و توزعيها فوق الفراخ
و تدخل الفرن تلت ساعة










  























ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق