الأحد، 24 فبراير 2013

البريوش


المقادير:

نصف كيلو دقيق
3/4 كوب زبدة بدرجة حرارة الغرفة
2 بيض
1/2 كوب سكر
قطعة كبيرة خميرة بيرة مذابة في معلقتين ماء دافئ وملعقة سكر وتغطيها لحد مترتفع او2 كيس خميرة فورية
1/2 كوب لبن + 1/4 كوب ماء او ممكن تحطي ال3/4 كلهم لبن اوماء حسب رغبتك
رشة ملح - رشة فانيليا
صفار بيض - نقطة لبن - وشوية سكر للتزيين


الطريقة:

اضربي البيض والسكر والفانيليا مع بعض
وبعدين حطي اللبن والماء
 وقفي الضرب وحطي علي الدقيق رشة الملح ونزليه علي الخليط وبعدين نزلي الخميرة والزبدة واعجيني بأيدك او بالعجانة
..لو لقيتي العجين ملزق في ايدك حطي رشتين دقيق اعجيني كتييير لحد مالعجينة تطري في ايدك
 وبعدين غطيها بفوطة وحطيها في مكان دافئ لمدة ساعة ونص اواكتر هتلقيها خمرت وارتفعت
 وبعدين شكليها حسب مانتي عايزة وادهني وشها صفار بيض ونقطة لبن ورشي عليها سكر من فوق
 وولعي الفرن من قبلها واخبزيها علي 180 وبتاخد 20 دقيقة تقريبا
..وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق