السبت، 23 فبراير 2013

ارز بالخلطة المكرمل



المقادير:

2 كوب ارز
2 م سكر
م سمن او زبدة مليانة
كمية من حوايج الفراخ(كبدة و قوانص و قلووب)  ....حسب الرغبة حتى لو كمية صغيرة
زبيب و لوز
م ملح و م قرفة ..ربع م جنزبيل ...لو عندك قرنفل طبعا 


الطريقة:

هتحطى السكر على النار حتى يصبح لونة دهبى غامق و ليس محرووق
هتضيفى السمنة و اول ما يسخنوا كويس ..تحطى الارز و تقلبيهم خمس دقايق
هتحطى الشربة (اللى عملتيها من الحوايج).... ,
تحطى بقى ملحك و جنزبيلك و قرفتك هههههه

طبعا الشربة مقدار 2 كوب و تحطيها بالحوايج و تكون مغلية ...بس هتسيبى كمية للتقديم -فوق الطبق
انا بحب اضيف زبيب مع الارز .... اختيارى لو تحبى :)

هتحمرى شوية زبيب مع اللوز فى شوية سمن صغيرين و اول ما يتحمروا صفيهم

هتسوى الارز كالمعتاد
و يقدم بالف هنا و شفا

















ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق