الثلاثاء، 8 يناير 2013

سمك مشوى بالزيت



المقادير:

سمك بورى عدده يناسب افراد الاسرة
كمية من الليمون و زيت
بهارات:  ملح و كمون و شطة 

الطريقة:

  • بتنضفي خياشيم السمك كويس و لو بتنضفى بطنه كمان

(انا بسيب بطنه و خصوصا لو كان مبطرخ)

  • هترصيه في صانية الفرن و ترشي فوق كل سمكة رشة ملح و زيت و تفتحي الشواية
  •  اول ما يتحمر اقلبيه النحية التانية و رشي ملح و زيت و هكذا على الاربع جهات بتاعت السمك 

   ملاحظة اخر جنب يتشوى هو البطن علشان متفرقعش منك و انتى بتشوى

  • بعد ما اتشوى بتجيبى قارب التقديم و ترشي عليه رشة كمون و شطة و ملح و ترصى السمك فوقيه و ترشي تانى من فوقه كمون و شطة و ملح و تعصرى ليمون

على اربع سمكات كفاية ليمونة و نص كبار او 2.5 ليمونة صغيرين

  •  تغطيه لمدة نص ساعة و يقدم و بالهنا و الشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق