الأربعاء، 16 يناير 2013

سلطة الباذنجان بالخل و التوم



المقادير:
  • 2 ثمرة باذنجان 
  • 2 فلفل اخضر ...ممكن تستخدمى فص فلفل حرااق لو تحبى 
  • 2 ثمرة طماطم
  • و ملح و شطة و 5 م خل و
  •  تلات ل اربع فصوص ثوم

الطريقة:
  • اغسلى الباذنجان جيدا بالماء و قشريه بالطول جزء يقشر و جزء لا يقشر 
  • هتقطعى الباذنجان شرائح دائرية او نصف دائرية حسب حجم الباذنجان
  •  تتركيه فى الماء مع كمية كبيرة من الملح
  • و قطعى معه الفلفل الاخضر شرائح و اتركيهم فى الماء فترة ثم صفيهم جيدا
  • ابدأى بقلى الباذنجان كله ثم الفلفل الاخضر
  •  رصيهم فى الطبق بحيث يكون الفلفل فى النصف و من الاعلى
  • هاتى طاسة و ضعى فيها نقطتين زيت و ما يعادل 3 فصوص ثوم مفرومين و قلبيه حتى يصل الى اللون البنى
  •  تكونى محضرة طماطم قطع صغيرة و ملعقتين خل و رشة الشطة و الملح و سيبيهم يتسبكوا شوية ...
  • و بعد كدة صبيهم فوق الباذنجان 
  • و يقدم بارد و بالهنا و الشفا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق