الاثنين، 28 يناير، 2013

ارز بالخلطة بطريقة مختلفة




المقادير:
نص كوب ارز
نص كوب مكرونة لسان عصفور
كوب شربة
ربع كوب زبيب
م سمن
م ملح  نص م قرفة  ربع م جنزبيل  ربع م روزمارى
مكسرات للتزيين

الطريقة:

بتحطى م السمن فى الحلة و عليها الارز بعد غسله
و تكونى مصفياه كويس فترة طويلة
.......يعنى يكون ناشف علشان ميتكسرش منك.........



فى الاول وطى النار لغاية ما الارز ينفصل عن بعضه و عن الحلة طبعا مع التقلييب المستمر

و اول ما يصبح لونه اصفر بتحطى المكرونة لسان عصفور
و حمريهم مع بعض كويس و شوية و حطى الزبيب يحمر شويه

 بعد ما الكل اتحمر كويس بتحطى كل بهاراتك الملح الجنزبيل القرفة الروز مارى

و تكونى غالية الشربة و حطيها عليهم و تسويه زى اى ارز و بالهنا و الشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق