الاثنين، 7 يناير 2013

كب البسبوسة


المقادير:

 كوب سميد
 م كبيرة مليانة سمن
 م عسل و ربع كوب سكر
 و نص كوب لبن رايب و
 م ص جدا بيكربونات و م ص بيكنج بودر

الطريقة:

فى بولة ضعى السميد و م السمن و قلبى جيدا حتى يتشرب السميد السمن..
ضيفى باقى المكونات ..
ضيفى اللبن الرايب (اللبن) حتى تحصلى على عجينة ليست يابسة و فى نفس الوقت سايبة 
اتركى العجينة ترتاح نص ساعة 
غلفى صنية الكب بورق الكب و ادهنيها طحينة (او سمن ) بفرشاه و ضعى مقدار البسبوسة
اتركيها ترتاح 5 دقائق و تكونى طبعا شغلتى الفرن

ضعيها فى الفرن تلت ل نص ساعة او اول ما الجناب تبدا تاخد لون افتحى الشواية او لو الفرن كهرباء يبقى شغلى من فوق بس (فى الفرن الكهرباء اول تلت ساعة من فوق و تحت)
اسقيها بالشربات المحضر مسبقا و الساخن (كوب و نص سكر و كوب ماء و رشة فانيليا و نص ليمونة)

غطيها ب صانية اخرى حتى تبرد و تقدم بالف هنا و شفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق