الأربعاء، 30 يناير 2013

تارت الكرز





المقادير:
2.5 كوب دقيق
2 بار زبدة = 200 جرام
رشة ملح و م سكر و 4 م ماء مثلج


للحشو 
3 كوب كرز متقطع الى نصفين
تلات اربع كوب ماء 
نص كوب سكر
2 م نشا

الطريقة:
هتخلطى المكونات جميعا فى العجانة و بعد كدة هتلاقى العجينة جمدت منك فا هتجمعيها بايديك و تشكليها زى الكرة
سيبيها ترتاح ساعة على الاقل فى التلاجة او الفريزر
هتسوى الكرز مع الماء و السكر و النشا و تسيبيها تتقل شوية
هتقسمى العجينة تلات ارباع للطبقة اللى تحت و ربع للطبقة اللى فوق
هتفردى العجيمة بالنشابة على سطح مرشوش بالدقيق و تحطيها فى صانية التارت و تخرميها بالشوكة
هتحطى الحشو بعد ما برد طبعا
التلت الاخر من العجينة هتفردييه على شطل دائرة و تقطعى مستطيلات طويلة
ممكن تدهنى الوش بصفار بيض مخفوق (اختيارى)
و اخبزيها فى درجة حرارة عالية لمدة ساعة الا ربع او اول ما وشها يحمر
تقدم باردة يعنى استنى عليها ساعتين ل تلاتة قبل التقديم










ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق