الخميس، 24 أبريل، 2014

طريقة عمل الحواوشى


المقادير:

3 كوب دقيق
ربع كوب زيت زيتون
كوب ماء
م خميرة كبيرة +م سكر
رشة ملح
2 م زبادى

للحشو:
عصاج (لحمة معصجة) و بقدونس و فلفل اخضر مقطع صغير

الطريقة:

هتحطى 2 كوب دقيق و معاه رشة الملح و السكر و الخميرة الفورية
و تقلبيهم كويس
هتضيفى الزيت و الزبادى
و تعجنى كويس
و تبداى تحطى الماية هتلاقى العجينة طبعا لازقة جدا فى ايديك
هتستمرى فى العجن مع وضع كوب الدقيق التالت جزء جزء حتى تنفصل العجينة من ايديك تماما
هتسيبى العجينة تخمر ساعة
و تفرديها بالنشابة و على شكل دائرى....انا بفردها و بعد كدة استخدم طبق دائرى علشان يطلعوا كلهم نفس الحجم و الشكل

و تحطى فى نص الاول للعجينة الحشو و تقفلى عليها بالنص التانى
و تحكمى غلق الاطراف (باستخدام الماية بللى ايديك على خفيف و ابدأى اقفلى الاطراف كويس


للوجه ممكن تستخدمى بيضة مخفوقة جيدا او لبن
و ترشى سمسم او حبة البركة
سيبيها دقايق ترتاح
و دخليها فرن حامى فى الوسط حتى يتغير لونها للون الدهبى و بالف هنا و شفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق