الخميس، 16 مايو 2013

الكيكة التقليدية




كيك بالزبيب (طريقة الكيك اليومى العادى من ايد مامتى )

المقادير:
5 بيضات و فانيليا 
كوب سكر
كوب الا ربع سمن
كوب لبن
2 و نص كوب دقيق.
باكو بيكنج بودر 

كمية من الزبيب

هتضربى البيض كويس مع الفانيليا ثم السكر .....
ثم السمن حتى يتضاعف خجمهم...
و اللبن و الدقيق و البيكنج بودر هتضيفيهم بالتناوب مع بعض( الدقيق و ال ب ب بتنخليهم مع بعض)

هتدهنى الصانية بقليل من السمن و رشة دقيق 
حطى مقدار العجينة و حطى الزبيب و دخليها الفرن لمدة نص ساعة او ساعة الا ربع حسب فرنك
طبعا الفرن شغال من بداية عمل الكيك
و اول ربع ساعة الفرن عالى و بعد كدة بتهدى النار شوية ....




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق