المقادير:
كوب فول مدشوش
4 كووب ماء
بصلة متوسطة
خضرة....بقدونس شبت كسبرة
كمون شطة ملح
للتقلية: بصلة و فصين توم مفرومين م ك كسبرة ناشفة و ملعقتين زيت
للتزيين: بصلتين كبار و زيت للتحمير
الطريقة:
بتحطى الفول و البصل و الخضرة و الماء
و الملح و الشطة
و اتركيهم على النار حتى يستوى تماما و فى اثناء ذلك قطعى البصل حلقات و حمريهم
و دة لما استوى هنا انا بحط الكمون ....مش بحب احطه فى الاول علشان مش ينزل زيته
مش شرط يكون زيت غزير يكون بس مغطى البصل
و خدى بالك لوون البصل بيتغير على طول يعنى اغمق من دة ب درجة و شيليه و صفيه
و للتقلية
افرمى البصلة و حمريها بنقتطين زيت و اول ما يبدأ يحمر حطى الكسبرة الناشفة
و هنا تحطى فصين ثوم مفرومين
و يكون الفول بيغلى حطى علييه التقلية
و سيبيه يبرد و اضربيه فى الخلاط
و رجعييه فى الحلة تانى و اول ما يمسك اغرفيه و يا دوبك يبدأ يهدى من السخونية تحطى البصل المحمررررر
بالف هناااااااا :))
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق