الجمعة، 1 فبراير 2013

بليلة ياللبن


المقادير و الطريقة:

بتسيبى نصف كوب غلة فى ماء كتيييييير لفترة مثلا 3 ساعات. طبعا بعد ما تكونى غسلتى الغلة كويس ,

و بعد كدة تشيلى منها الماء و تحطى ماء جديد بردو كمية كبيرة وتحطيه على النار لحد ما يغلى و تسيبيه على نار هادية لمدة نصف ساعة و تطفى عليه 
هتلاقيه لسة منافشش سيبييه كدة و بعد ساعتين هتلاقيه نفش و استوى و ملى الحلة

تكونى بقى محضرة سلطانية كبيرة حطه فيها لبن سخن و سكر و رشة فانيليا و شوية زبيب وبس يا سيتى

تجيبى الكبشة و تخدى كمية من الغلة اللى استوت و تحطيهم على اللبن وو تقلبيهم و تغرفى بقى فى سلاطين صغيرة وقت التقديم و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق