الأحد، 27 يناير 2013

طريقة تسيح الزبدة لعمل السمن





اي كمية من الزبدة بتسبيها تسيح على نار متوسطة
و هنا بعد ما ساحت بتظبطي النار بحيث ان الزبدة تغلى بس على خفيف مع التقليب على فترات

بتسبيها تغلى لحد ما تفصل هتلاقي لونها هيبدأ يتغير يبقى شفاف شوية لو واخدة بالك الطبقة الاولى بدأت تخف
كل شوية قلبى عليها
لما تلاقيها فصلت كدة بتحطي م ملح و تقلبى و دقيقتين و طفي النار






و هنا بعد ما طفيتي النار و سبتيها تهدى شوية طبعا اللي في القاع دة اللبن او المرتة اللي ممكن تستخدميها في عمل البيض و الفول او حطيها مع المش بيدلها طعم حلو




هناك تعليق واحد: