الاثنين، 14 يناير، 2013

فطيرة السميد


المقادير:
  • كوب دقيق
  • 2 ملاعق زبدة غير مذابة
  • م ص سكر
  • نصف ملعقة صغيرة ملح
  • كوب الا ربع ماء و ممكن اقل شوية
  • مقادير الحشوة :
  • كوب و نص لبن
  • 2 ملاعق كبيرة سكر
  • نص كوب سميد سميد خشن
  • و شوية زبيب و جوز هند
  • نصف ملعقة صغيرة ماورد او فانيليا
الطريقة:
  • هتنخلى الدقيق و تحطى عليه الملح و السكر و تحطى عليه الزبدة و تخلطيهم بايدك لغاية ما تختفى الزبدة
  • وتبدأى تحطى الماية حبة حبة لغاية ما تتجانس العجينة بتكون طرية جداا و كمان بتلزق فى الايد اهم حاجة العجن هو دة اللى بيخلى العجينة تفك من ايديك و فى نفس الوقت تكون طرية
  •  هنسيب العجينة ترتاح ساعة فى التلاجة
  • فى نفس الوقت هنحمل الحشو  ......هتحطى اللبن و السكر و اول ما يغلى هتضيفى السميد و الزبيب و الجوزهند و شوية و هتلاقييه مسك (تقل ) و هتسبييه يبرد
  • هنعمل العجينة كور صغيرة خمس كور
  • تحطى شوية زييت على الرخامة و تبدئى بايديك تفردى العجينة على قد ما تقدرى و تكون شفافة
  • و تحطة قطعة من الحشو و تقفلى عليها زى الظرف
  • و ابداى اقليها فى زيت ساخن و غزير
  • و يا دوبك تصفيها و ووشها يبرد شوية و رشى عليها سكر بدرة
  • و ممكن ترشوا عليها شوية صغيرة شربات و هى سخنة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق