الأربعاء، 30 يناير 2013

باستا الكريمة و الطماطم



المقادير :
كيلو صدور فراخ بدون جلد و عظم
توابل مونتريال ستيك
(((( دى عبارة عن:
2 م بقدونس ناشف مفروم
1 م شبت ناشف مفروم
ربع م توم بدرة و ربع م بصل بدرة 
نص م زعتر و نص م فلفل اسمر )))))

كيس مكرونة صوابع
2 م زبدة و 2 م زيت زيتون
فصين ثوم مفرومين
نص كوب شربة فراخ
صلصة طماطم (2 م كبيرة +كوب ماء)
كوب كريمة طبخ
 ملح و فلفل حسب الرغبة
م كبيرة بقدونس طازة مفروم و 6 اوراق ريحان طازة مفروم


بعد ما تشطفى الفراخ كوبس هتحطيها بين ورق الطعام و هنضرب عليها علشان حجمها يكبر و ترفع شوية

هنتبلها بالبهارات من كل الاتجاهات و نتركها ساعة و بعد كدة نشويها 
عندك طريقتين لو عندك شواية هتشويها على كل حنب 8 دقايق و لو معندكيش هتستخدمى طاسة فيها م سمن و م زيت ويتون و اول ما يبدأوا يغلو هتحطى الفراخ 5 دقايق على كل جنب
و هتسيبيها على جنب
فى طاسة هتحطى 2 م الزبدة ز 2 م الزيت و معاهم التوم مع التقليب و قبل ما يحمر التوم هنضيف الشربة
سيبى الشربة تغلى فترة و فى الوقت دة قطعى الفراخ
و اول ما الشربة تغلى هنحط الصلصة
و بعد كدة الكريمة و الملح و الفلفل حسب الرغبة
وهتوطى النار و تحطى الريحان و البقدونس و تقلبى كويس و تضيفى المكرونة و تقدم فوقها الفراخ


















ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق