المقادير:
ملحوظة المقادير دى لكمية قليلة تكفى فردين لمدة يومين او تلاتة تقدرى تزودى المقادير برحتك
2 كوب فول مدشوش(اللى من غير قشر)
بصلة صغيرة
حزمة بقدونس
بصل اخضر (اختيارى) يعنى لو مش عندك مش مشكلة
حزمة كرات صغيرة ( انا ملقتش هنا كرات مصرى فا محتطتش)
4 فصوص توم كبار
م كسبرة ناشفة و م شمر
ملح و رشة شطة
للقلى:
بيكربونات و سمسم و زيت للقلى
بيكربونات و سمسم و زيت للقلى
الطريقة:
هتنقعى الفول ليوميين بعد غسله جيدا
فى المفرمة او الفوود بروسيسر
هتنقعى الفول ليوميين بعد غسله جيدا
فى المفرمة او الفوود بروسيسر
او الكبة ...انا استخدمت الكبة بس الاحسن المفرمة
هتفرمى الفول و البصل و البقدونس و التوم و الكرات لوحدهم الاول
هتعيدى فرم المكونات بس هنضيف معاهم الملح و الشطة و الكسبرة و الشمر
و هتعيدى الفرم مرة اخيرى حتى تحصلى على عجينة نعمة جدا
كدة حصلتى على عجينة الفلافل
وقت القلى هتضيفى رشة بيكربونات صغيرة جدا جدا على الكمية اللى هتقليها و بتجربى تقلى واحدة الاول لو نسبة البيكرونات كتير هتلاقيها فكت من بعضها لو نسبة البيكربونات قليلة هتلاقيها مكتومة من جوة
و فى طبق حطى شوية سمسم و تدهنى ايدك زيت و تحطيها على السمسم هيمسك فى ايديك
هتخدى قطعة عجينة بايديك ف السمسم هيمسك فيها و تحطيها فى الزيت
خليكى سريعة و حطى اكتر من واحدة و قلبيهم على طول كل شوية علشان تستوى من جوة و تقرمش من برة
تقدرى تشيلى باقى العجينة فى علبة فى الفريزر او فى اكياس و تستخدميها فى اى وقت
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق