بسم الله الرحمن الرحيم نبدأ بالمقادير
مقاديرى لعدد فردين او حلة صغيرة
ثمرة باذنجان كبيييرة (او اتنين متوسطتين)
5 قطع لحمة حجم كبير (هتقطعيهم قطع صغيرة )
بصلة متوسطة للحمة مفرومة
كوب ازر
بصلة متوسطة مقطعة شرائح (ممكن تستخدمى طماطم شرائح ايضا)
ملح و فلفل و بهار لحمة و كركم و حبهان و جنزبيل
كمية من الماء المغلى لسلق اللحمة
الطريقة:
هتسلقى اللحمة كالمعتاد مع اضافة البصلة المبشورة و البهارات ما عدا الكركم
طريقتى فى سلق اللحمة
نضع الماء يغلى ثم اضع اللحمة و لو فييه ريم اشيله و بعد كدة البصلة و الملح و باقى البهارات و اسيبهاتستوى
بعد ما اللحمة تستوى هتشيليها من الشربة اللى اتكونت عندك
و بعد كدة قشرى الباذنجان و قطعييه شرائح و حمرييه فى شوية زيت صغيرين فى طاسة ...ممكن فى الفرن مع مسحه بالزيت علشان الباذنجان بيشرب الزيت بسرعة
و هنبدأ نشتغل
اولا نضع البصلة و الطماطم الشرائح و بعد كدة رصى الباذنجان زى ما تحبيه طبقة او طبقتين و ممكن على جناب اللحلة
ممكن كمان بين الارز
ثم اللحمة ثم ضعى الارز المغسول جيدا و مصفى جيدا
فى الوقت دة تغلى الشربة و تحطي معاها الكركم و تنزليها براحة على الارز بدون اضافة زيت او سمن علشان الشربة مش محتاجة و تستنى لما تغلى و يبدأ الارز يتشربها و وطى النار و سويها زى اى ارز عادى بس طبعا من غير ما تقلبييه او ممكن بعد فترة تقلببيه براحة من فوق الوش من غير ما توصلى للحمة ...
بس يا سكرة و وقت التقديم تقلبيها فى طبق التقديم و تزين
مقاديرى لعدد فردين او حلة صغيرة
ثمرة باذنجان كبيييرة (او اتنين متوسطتين)
5 قطع لحمة حجم كبير (هتقطعيهم قطع صغيرة )
بصلة متوسطة للحمة مفرومة
كوب ازر
بصلة متوسطة مقطعة شرائح (ممكن تستخدمى طماطم شرائح ايضا)
ملح و فلفل و بهار لحمة و كركم و حبهان و جنزبيل
كمية من الماء المغلى لسلق اللحمة
الطريقة:
هتسلقى اللحمة كالمعتاد مع اضافة البصلة المبشورة و البهارات ما عدا الكركم
طريقتى فى سلق اللحمة
نضع الماء يغلى ثم اضع اللحمة و لو فييه ريم اشيله و بعد كدة البصلة و الملح و باقى البهارات و اسيبهاتستوى
بعد ما اللحمة تستوى هتشيليها من الشربة اللى اتكونت عندك
و بعد كدة قشرى الباذنجان و قطعييه شرائح و حمرييه فى شوية زيت صغيرين فى طاسة ...ممكن فى الفرن مع مسحه بالزيت علشان الباذنجان بيشرب الزيت بسرعة
و هنبدأ نشتغل
اولا نضع البصلة و الطماطم الشرائح و بعد كدة رصى الباذنجان زى ما تحبيه طبقة او طبقتين و ممكن على جناب اللحلة
ممكن كمان بين الارز
ثم اللحمة ثم ضعى الارز المغسول جيدا و مصفى جيدا
فى الوقت دة تغلى الشربة و تحطي معاها الكركم و تنزليها براحة على الارز بدون اضافة زيت او سمن علشان الشربة مش محتاجة و تستنى لما تغلى و يبدأ الارز يتشربها و وطى النار و سويها زى اى ارز عادى بس طبعا من غير ما تقلبييه او ممكن بعد فترة تقلببيه براحة من فوق الوش من غير ما توصلى للحمة ...
بس يا سكرة و وقت التقديم تقلبيها فى طبق التقديم و تزين
وعلشان تقلب معك بسهوله ممكن تضعى معالق صغيره فى قاع القدر قبل البدء فى رص البذنجان والرز انا جربتها وقلبت معى بسهولة
ردحذفما هي أفضل شركات تداول مرخصة في السعودية؟
ردحذف