الأحد، 5 يناير 2014

مقلوبة الباذنجان


\



بسم الله الرحمن الرحيم نبدأ بالمقادير


مقاديرى لعدد فردين او حلة صغيرة 

ثمرة باذنجان كبيييرة (او اتنين متوسطتين)
5 قطع لحمة حجم كبير (هتقطعيهم قطع صغيرة )
بصلة متوسطة للحمة مفرومة
كوب ازر 
بصلة متوسطة مقطعة شرائح (ممكن تستخدمى طماطم شرائح ايضا)
ملح و فلفل و بهار لحمة و كركم و حبهان و جنزبيل
كمية من الماء المغلى لسلق اللحمة

الطريقة:

هتسلقى اللحمة كالمعتاد مع اضافة البصلة المبشورة و البهارات ما عدا الكركم 
طريقتى فى سلق اللحمة

نضع الماء يغلى ثم اضع اللحمة و لو فييه ريم اشيله و بعد كدة البصلة و الملح و باقى البهارات و اسيبهاتستوى
بعد ما اللحمة تستوى هتشيليها من الشربة اللى اتكونت عندك 
و بعد كدة قشرى الباذنجان و قطعييه شرائح و حمرييه فى شوية زيت صغيرين فى طاسة ...ممكن فى الفرن مع مسحه بالزيت علشان الباذنجان بيشرب الزيت بسرعة 
و هنبدأ نشتغل 
اولا نضع البصلة و الطماطم الشرائح و بعد كدة رصى الباذنجان زى ما تحبيه طبقة او طبقتين و ممكن على جناب اللحلة
ممكن كمان بين الارز
ثم اللحمة ثم ضعى الارز المغسول جيدا و مصفى جيدا
فى الوقت دة تغلى الشربة و تحطي معاها الكركم و تنزليها براحة على الارز بدون اضافة زيت او سمن علشان الشربة مش محتاجة و تستنى لما تغلى و يبدأ الارز يتشربها و وطى النار و سويها زى اى ارز عادى بس طبعا من غير ما تقلبييه او ممكن بعد فترة تقلببيه براحة من فوق الوش من غير ما توصلى للحمة ...
بس يا سكرة و وقت التقديم تقلبيها فى طبق التقديم و تزين 

هناك تعليقان (2):

  1. وعلشان تقلب معك بسهوله ممكن تضعى معالق صغيره فى قاع القدر قبل البدء فى رص البذنجان والرز انا جربتها وقلبت معى بسهولة

    ردحذف