الخميس، 24 أبريل 2014

تشيز كيك بالشيكولاتة و الكرامل



المقادير:
  لطبقة البسكوت  كوب
 و نص بسكوت مطحون ناعم + ربع كوب سكر ناعم
 + 50 جرام زبدة سايحة (ربع كوب)

  لطبقة التشيز كيك

 3 علبة زبادى حجم كبير معيار علبة الزبادى (يعنى احنا هنا هنستخدم نفس علبة الزبادى لكل المكونات الاخرى)

 3 كوب لبن بودرة
كوب و ربع سكر
 و كوب زيت (متنسوش بنعاير بعلبة الزبادى)

 للكرامل :

2 م سكر كباااار
 و نص كوب لبن و م قشطة كبيرة
 و م نشا صغيرة هندوبها فى 2 م لبن

 الشيكولاتة:  
2 م كاكاو و 2 م لبن بودر
  و 2 م سكر و نص كوب ماء
و م نشا صغيرة مدوبين فى 2 م لبن او ماء


   الطريقة :

 هتزودى الزبدة و السكر على البسكوت و تقلبيهم كويس و تفرديهم فى صانية التشييز كيك
 و فى الخلاط او الفود بروسيسور هتخلطى المكونات كلها مع بعض  
 و حطيهم برااحة على البسكوت
 و دخليها الفرن ربع ساعة على درجة حرارة 180
  او اول ما الجناب تاخد لون دهبى
  سيبيها تبرد و فى الوقت اللى هى فيه فى الفرن اعملى صوص الكرامل و صوص الشيكولااتة

 الكرامل
 هتكرملى السكر و اول ما يغمق وطى النار و حطى اللبن براحة (خدى بالك بيفور مرة واحدة و هتلاقى السكر مسك) قلبيهم لغاية ما السكر يدوب تماما و اول ما يغلى انزلى بالنشا و بعدها مباشرا م القشطة و طفى علييه

   و صوص الشيكولاتة
 نفس الكلام بتحطى المكونات كلها على النار و اول ما يغلوا تنزلى بالنشا و تقليبة واحدة و تتطفى ( ممكن بعد ما تطفى تزودى مكعبين شيكولاتة و م زبدة صغيرة لاعطاء الصوص لمعان و نكهة الشيكولاته المفضلة عندك )

 و بس يا قمراية بعد ما التشيز كيك تهدى كدة تصبى عليها صوص الكرامل طبقة خفيفة و رفيعة و تدخليها التلاجة تمسك شوية و بعد كدة زوقيها بصوص الشيكولاتة زى ما تحبى   ملحوظة ممكت تستخدمى طريقتك الخاصة فى عمل الكرامل و صوص الشيكولاتة و ممكن كمان تجيبيهم جاهزين للسهولة و توفير الوقت

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق