المقادير:
لطبقة البسكوت كوب
و نص بسكوت مطحون ناعم + ربع كوب سكر ناعم
+ 50 جرام زبدة سايحة (ربع كوب)
لطبقة التشيز كيك
3 علبة زبادى حجم كبير معيار علبة الزبادى (يعنى احنا هنا هنستخدم نفس علبة الزبادى لكل المكونات الاخرى)
3 كوب لبن بودرة
كوب و ربع سكر
و كوب زيت (متنسوش بنعاير بعلبة الزبادى)
للكرامل :
2 م سكر كباااار
و نص كوب لبن و م قشطة كبيرة
و م نشا صغيرة هندوبها فى 2 م لبن
الشيكولاتة:
2 م كاكاو و 2 م لبن بودر
و 2 م سكر و نص كوب ماء
و م نشا صغيرة مدوبين فى 2 م لبن او ماء
الطريقة :
هتزودى الزبدة و السكر على البسكوت و تقلبيهم كويس و تفرديهم فى صانية التشييز كيك
و فى الخلاط او الفود بروسيسور هتخلطى المكونات كلها مع بعض
و حطيهم برااحة على البسكوت
و دخليها الفرن ربع ساعة على درجة حرارة 180
او اول ما الجناب تاخد لون دهبى
سيبيها تبرد و فى الوقت اللى هى فيه فى الفرن اعملى صوص الكرامل و صوص الشيكولااتة
الكرامل
هتكرملى السكر و اول ما يغمق وطى النار و حطى اللبن براحة (خدى بالك بيفور مرة واحدة و هتلاقى السكر مسك) قلبيهم لغاية ما السكر يدوب تماما و اول ما يغلى انزلى بالنشا و بعدها مباشرا م القشطة و طفى علييه
و صوص الشيكولاتة
نفس الكلام بتحطى المكونات كلها على النار و اول ما يغلوا تنزلى بالنشا و تقليبة واحدة و تتطفى ( ممكن بعد ما تطفى تزودى مكعبين شيكولاتة و م زبدة صغيرة لاعطاء الصوص لمعان و نكهة الشيكولاته المفضلة عندك )
و بس يا قمراية بعد ما التشيز كيك تهدى كدة تصبى عليها صوص الكرامل طبقة خفيفة و رفيعة و تدخليها التلاجة تمسك شوية و بعد كدة زوقيها بصوص الشيكولاتة زى ما تحبى ملحوظة ممكت تستخدمى طريقتك الخاصة فى عمل الكرامل و صوص الشيكولاتة و ممكن كمان تجيبيهم جاهزين للسهولة و توفير الوقت
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق