الأحد، 5 يناير 2014

كب كيك النوتيلا






المقادير:
2 بيضة كبار و فانيليا 
ربع كوب سمن 
نص كوب لبن
كوب الا ربع سكر
كوب و ربع دقيق + 2 م بيكنج بودر (منخوليين)
نوتيللااااااااااا :)

الطريقة
هتضربى البيض كويس جدااااا مع افانيليا لغاية ما حجم البيض يتضاعف
ضيفى السكر و السمن حتى يصبح الخليط لونه ابيض 
ضيفى اللبن بالتبادل مع الدقيق و ال ب ب 
ادهنى صانية بالسمن 
هتقسمى الخليط ل تلت و تلتين 
التلتين هتحطيهم فى قوالب الكب كيك 
ثم ب م نضيف م نوتيلا على الخليط 
ثم باقى الخليط( غالبا ملعقتين ل كل قالب كب
( لافضل نتائج اشتغلى بسرعة و تكونى محضرة كل 
حاجة علشان النوتيلا متنزلش القاع ) 
بقمع التشكيل ابدأى زوقى الكب كيك من فوق بالنوتيلا (دة اختيارى لو مش عايزة التزويق اللى فوق الوش)
طبعا الفرن هيكون سخن و على درجة حرارة 180 و سويه زى ما متعودة غالبا نص ساعة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق