الأحد، 24 مارس 2013

لازانيا بالجمبرى






المقادير:

2 م زيت زيتون
بصلة متوسطة 
فصين توم كبار
كيس جميرى صغير مقشر
م صلصة
ثمرة فلفل اخضر كبيرة
 ملح...  شطة... نص ليمونة صغيرة

كيس لازانيا م سمن لدهن القالب


الطريقة:
هتشوحى البصلة و التوم فى الزيت
ثم ضيفى الفلفل و الجمبرى و م الصلصة
هتسيبي الجمبرى ينزل مايته تماما و يشربها تانى
ضعى ملحك و شطة و بابريكا (اختيارى) وعصير نص الليمونة الصغيرة
و كدة يبقى الحشو جاهز

اسلقى اللازانيا (حتى لو النوع اللى مش بيتسلق علشان احنا هنشتغل من غير بشامل )...........
طبعا الماء بيكون فيه م ملح و 2 م زيت
هتبداى تدهنى القالب ب السمن..
و ترصى الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريلا...
ثم الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريللا.... هكذا


...نصيحة:
قبل ما تشتغلى شوفى انت هتسخدمى اى قالب و حطى الازانيا فيها و احسبى هتستخدمى كام واحدة ...و اسلقى العدد اللى انتى هتستخدميييه.............

نصيحة اخرى ....

اللازانيا المسلوقة ..
يا اما تسلقيها قبل ما تشتغلى مباشرا و تخدى المكرونة من الماية على القالب ...
او لو سلقتيها بدرى يبقى انقليها فى ماية و تلج علشان متلزقش فى بعض










.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق