الاثنين، 25 فبراير 2013

تشيز كيك التفاح و الكرامل



المقادير:

الطبقة الاولى
كوب دقيق(140 جرام)
نص كوب سكر بنى (100 جرام)
كوب زبدة 

الطبقة التانية:
500 جرام جبنة كريمى
نص كوب سكر
م فانيليا و 2 بيضة

الطبقة التالتة:
2 تفاحة نص م قرفة و 2 م سكر

الطبقة الرابعة:
نص كوب شوفات و نص كوب سكر بنى و نص كوب زبدة و كوب دقيق

الطبقة الخيرة :) كرامل صوص


الطريقة:


فى وعاء هتخلطى الدقيق و السكر مع بعض
 و تقطعى الزبدة قطع و تفركيهم مع بعض ب ايديك او بشوكة
 و تكونى مشغلة الفرن على درجة حرارة عالية اثناء ذلك
هتفردى العجينة بايديك الاول و بعد كدة ب قعر كوباية هتضغطى عليها كويس
هتدخلى الطبقة الاولى الفرن و اثناء ذلك هتضربى الجبنة مع السكر كويس و تضيفى البيض واحدة واحدة (بين الواحدة و التانية نص دقيقة كدة) و الفانيليا
متضربيش طبقة التشييز كتيير يا دوبك بتجانسوا مع بعض و هتضيفيها على الطبقة الاولى و هى دافية
هتقشرى التفاح و تقطعييه مكعبات و ترشى عليه القرفة و السكر
و تضبقيه على طبقة التشيز 
فى وعاء هتضيفى الدقيق و الشوفان و السكر و الزبدة و اخلطيهم بايديك لغاية ما الزبدة تختفى و رشيها ب ملعقة فووق التفاح
هتدخل الفرن تانى لمدة نص ساعة و اخر 5 دقايق اخفضى درجة الحرارة
و تقدم بصوص الكرامل بعد التقطيع






















ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق