الاثنين، 25 فبراير 2013

خبز التورتيلا






المقادير:
2 كوب دقيق
م ص ملح
4 م زبدة  مش مليانة (ممكن زيت ربع كوب او سمن)
2/3 كوب ماء دافى


الطرييقة:
هتحطى الدقيق مع الملح
و هتذوبى الزبدة و تحطى عليها الماية و تحطيها على الدقيق
بايديك هتعجنى المقادير كويس لغاية ما يتجانسوا و دة هياخد 10 دقائق
العجينة لازم تكون طرية و لو حسيتى انها ناشفة زودى شوية ماية
هتسبيها ترتاح ساعة
هتقسميها ل 8 كور
هتفرديها بس على قليل من الدقيق علشان مش عايزنها تنشف

هتسخنى طاسة على نار اعلى من المتوسط و تحطى الخبز لمدة 
30 ثانية

لو بعد 30 ثانية ملقتيش بدأ العيش يعمل زى فقعات يبقى عللى النار شوية 
و بعد كدة اقلبيهل لمدة 20 ثانية
و بعد كدة اقلبيها مرة اخرى 20 ثانية
و اول ما تطلع حطيها فى طبق و غطى عليها علشان يبقى طرى












ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق