المقادير:
2 كوب دقيق
م ص ملح
4 م زبدة مش مليانة (ممكن زيت ربع كوب او سمن)
2/3 كوب ماء دافى
الطرييقة:
هتحطى الدقيق مع الملح
و هتذوبى الزبدة و تحطى عليها الماية و تحطيها على الدقيق
بايديك هتعجنى المقادير كويس لغاية ما يتجانسوا و دة هياخد 10 دقائق
العجينة لازم تكون طرية و لو حسيتى انها ناشفة زودى شوية ماية
هتسبيها ترتاح ساعة
هتقسميها ل 8 كور
هتفرديها بس على قليل من الدقيق علشان مش عايزنها تنشف
هتسخنى طاسة على نار اعلى من المتوسط و تحطى الخبز لمدة
30 ثانية
لو بعد 30 ثانية ملقتيش بدأ العيش يعمل زى فقعات يبقى عللى النار شوية
و بعد كدة اقلبيهل لمدة 20 ثانية
و بعد كدة اقلبيها مرة اخرى 20 ثانية
و اول ما تطلع حطيها فى طبق و غطى عليها علشان يبقى طرى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق