اولا الصورة دى صورة السلق و الكسبرة
ممكن تعملى كمية كبيرة و تشيليها فى الفريزر
:المقادير
ل نص كيلو ل كيلو قلقاس (للطبخة الواحدة)
حزمة كبيرة سلق و حزمة كسبرة و
اربع او خمس فصوص توم كبارو م سمن
الطريقة:
هتغسلى السلق و الكسبرة و تقطعى السلق زى ما انا موضحة فى الصورة
....بتخدى الورق فقط .......
و تقطعى الكسبرة على اتنين او تلاتة و تحطيهم على النار لغاية ما يدبلواا تماما ....على نار عالية الى متوسطة
لما ينزلوا مايتهم تماما تماما هزودى م سمن و التوم ...
هتحمريهم تماما لغاية ما الخضرة تنشف منك تماما
هتحمريهم تماما لغاية ما الخضرة تنشف منك تماما
لما يبردوا هتضربيهم فى الكبة و كدة يبقى السلق عندك جاهز ......
بعد المرحلة دى يا اما تشيليهم فى الفريزر فى اكياس صغيرة ...
او لو هتستخدميها على طول يبقى هتعملى الاتى:
هيكون القلقاس مستوى و جاهز و سخنتيه للاكل
او لو هتستخدميها على طول يبقى هتعملى الاتى:
هيكون القلقاس مستوى و جاهز و سخنتيه للاكل
هنخدى كمية السلق فى طاسة مع م سمن اخرى
و تشخنييه تماما و تنزلييه مرة واحدة على شربة القلقاس مع التقليب
و كدة هيكون عندك الذ و احلى قلقاس
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق