المقادير:
كيلو و ربع عسل اسود
تمن ك حلبة مطحونة ناعم (حلبة سادة مش محوجة)
2 م ك سمسم
م طعام مليانة دقيق
م طعام مليانة مغات
تلات ليمونات
ربع ك سودانى بدون ملح مقشر
الطريقة :
هتحطى ربع مقدار الزيت فى الحلة على النار و معاه السمسم و تقلبيه حتى يحمر
و بعد كدة تحطى المغات و النار تكون هادية و تقلبييه شوية
و قبل مل يتحمر بشوية هتحوطى الدقيق طبعا كل دة بتقلبى باستمرار
و اول ما كل دة يتحمر هتحطى مرة واحدة العسل و الحلبة (كلهم مرة واحدة ) مع التقلييب السريييييييع لغاية ما كل حاجة تتجانس مع بعض.....
و هتعللى النار و اول ما يغلى هتوطى علييه و كل شوبة تقلبى لمدة 7 دقايق......
بعد كدة هتعصرى التلات ليموناات و تحطيهم على المقدار و تقلبى
غلوة واحدة و تطفى النار و تسبيييه يبرد خاااااااااااااااااالص يعنى ممكن تعملييه بالليل و تسيبيه لغاية الصبح
باقى الزيت هتحمرى فييه السودانى و اول ما يحمر هتحطيييه على الحلبة مع التقلييب لغاية ما الزيت يبدأ يختفى ( ملحوظة متخليش الزيت يختفى كله لازم يبقى فييه حبة فوق الوش )
(شوية الزيت دول اللى فوق الوش بيخليه ميلزقش فى المعلقة و يتقل زيادة عن الزوم)
بس ياستى بتعبيه فى برطمنات و متقفلييش علييه غير لما يبرد تماما و بالف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق