الجمعة، 1 فبراير 2013

الكبدة الاسكندرانى



المقادير:

نص كيلو كبدة مقطعة قطع صغيرة
2 فلقل كبير حامى او بارد حسب الرغبة 
5 فصوص ثوم
م خل و ليمونة
م ص ملح , رشة شطة و رشة كمون
2 م ك زيت

الطريقة:

لو الكبدة عندك صحيحة و لسة هتقطعيها ....
تقطع الكبدة قطع صغيرة و هى مجمدة علشان مش تتهرى منك و مينزلش دم كتيير 
نكمل بقى.....

طريقة الصوص:
يفرم التوم و يقطع الفلفل و يتحط علييهم جمييع المكونات ما عدا اليمونة و تقلبيهم كويس و تحطيهم على الكبدة

هتحطى الزيت فى طاسة على النار ( الاحسن تكون كبيرة و واسعة) واول ما الزيت يسخن حطى الكبدة مرة واحدة مع التقليب المستمر و تكون النار عالية
و تستمرى فى التقليب لمدة 4 دقائق 
تحطى عليهم الصوص مع التقليب و تترك على نار متوسطة 5 دقايق كمان و بس
 تقدم فى طبق و يعصر عليها الليمونة 
و بالف هنا و شفا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق