المقادير:
- 3 أكواب صغيرة سميد
- كوب صغير دقيق
- ملعقة صغيرة خميرة
- ربع كوب زيت
- ربع كوب سمن أو زبدة
- ماء دافيء للعجن
- (قطر)( أو شربات أو شيرة)
الطريقة:
- هتحطى الدقيق و السميد و تقلبيهم مع بعض و الخميرة الفورية
- السمن و الزيت
- تعجنيهم كوبس بأيدك
- سيبيها ترتاح ربع ساعة
- و تعمليهم صوابع ....لو عندك مبشرة تمشى العجينة عليها او مصفى اخرامها واسعة و لو مش عندك حاجة مش مشكلة
- ثم تقليهم فى الزيت يكون طبعا سخن و غزير
- و طبعا لما يوصلوا للون الذهبى طلعيهم يتصفوا و على الشربات على طول
ملحوظة...
لازم تقلى كل الصوابع فى نفس اليوم بمعنى ان مش ينفع تعملى جزء و تقولى اسيب الباقى اعمله بكرة ..الكلام دة مش ينفع مع صوابع زينب بس ينفع مع بلح الشام..يعنى بلح الشام ممكن تسيبى العجينة فى التلاجة يوم بس تكونى مغطية على العجينة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق