المقادير:
ـــــــــ
- كوب سميد
- ربع كوب سكر
- 2 م كبيرة سمن
- ربع م ص بيكنج صودا و نص م ص بيكنج بودر
- ربع كوب جوز هند
- نص علبة زبادى
- 3 او 4 م ماء او لبن
مقادير القشطة:
ـــــــــــــــــــــ
- كوب لبن
- م نشا
- 2 م سكر
مقادير الشربات:
ــــــــــــــــــــــــ
- كوب سكر
- كوب الا ربع ماء
- رشة فانيليا و نص ليمونة
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
الطريقة:
ـــــــ
ـــــــ
- هتحطى السميد فى اناء و معه السمن و الزبادى و باقى المقادير
- هتسيبيها ترتاح نص ساعة
- فى نفس الوقت هنعمل القشطة هتحطى اللبن على النار و معاه السكر و الدقيق مع التقليب المستمر حتى يغلظ قوامه
- فى صانية هتدهنى اما سمن او طحينة و تحطى نص مقدار البسبوسة
- بعد كدة تحطى مقدار القشطة
- و باقى العجينة قبل ما ترصيها هتضيفى م ل 2 م ماء او لبن علشان تكون طرية شوية و تعرفى تحطيها فوق القشطة
- و تدخل الفرن ساخن و فى اثناء ذلك نعمل الشربات
- هتحطى السكر و الماء و بعد عشر دقايق تعصرى الليمون و اول ما يبدا يتقل طفى عليه مع اضافة رشة الفانيليا
- بعد ما وش البسوسة يبدأ يحمر هتضيفى الشربات للبسوسة و تدخليها الفرن تانى 5 دقايق و تخرجيها تبرد و تكونى مغطياها علشان وشها ماينشفش
- و تقدم بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق