المقادير:
ـــــــــ
ـــــــــ
- كيلو سبيط متنظف كويس
- نص كوب خل و ماء
- دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ـــــــــ
- ثلاث فصوص ثوم مفروم
- م ملح
- م كمون
- م بهارات
- نص م شطة
- ليمونة و اربع ملاعق خل
- م ك دقيق
الطريقة:
ـــــــــ
ـــــــــ
- بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين......
الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
- بتقلبى مكونات التتبيلة مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى
- وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق و يكون الزيت ساخن و اول ما تخلصى كام واحدة حطيهم فى الزيت مع بعض و هكذا
- و صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق