المقادير:
- 2 ثمرة باذنجان
- 2 فلفل اخضر ...ممكن تستخدمى فص فلفل حرااق لو تحبى
- 2 ثمرة طماطم
- و ملح و شطة و 5 م خل و
- تلات ل اربع فصوص ثوم
الطريقة:
- اغسلى الباذنجان جيدا بالماء و قشريه بالطول جزء يقشر و جزء لا يقشر
- هتقطعى الباذنجان شرائح دائرية او نصف دائرية حسب حجم الباذنجان
- تتركيه فى الماء مع كمية كبيرة من الملح
- و قطعى معه الفلفل الاخضر شرائح و اتركيهم فى الماء فترة ثم صفيهم جيدا
- ابدأى بقلى الباذنجان كله ثم الفلفل الاخضر
- رصيهم فى الطبق بحيث يكون الفلفل فى النصف و من الاعلى
- هاتى طاسة و ضعى فيها نقطتين زيت و ما يعادل 3 فصوص ثوم مفرومين و قلبيه حتى يصل الى اللون البنى
- تكونى محضرة طماطم قطع صغيرة و ملعقتين خل و رشة الشطة و الملح و سيبيهم يتسبكوا شوية ...
- و بعد كدة صبيهم فوق الباذنجان
- و يقدم بارد و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق