المقادير:
- كوب دقيق
- 2 ملاعق زبدة غير مذابة
- م ص سكر
- نصف ملعقة صغيرة ملح
- كوب الا ربع ماء و ممكن اقل شوية
- مقادير الحشوة :
- كوب و نص لبن
- 2 ملاعق كبيرة سكر
- نص كوب سميد سميد خشن
- و شوية زبيب و جوز هند
- نصف ملعقة صغيرة ماورد او فانيليا
الطريقة:
- هتنخلى الدقيق و تحطى عليه الملح و السكر و تحطى عليه الزبدة و تخلطيهم بايدك لغاية ما تختفى الزبدة
- وتبدأى تحطى الماية حبة حبة لغاية ما تتجانس العجينة بتكون طرية جداا و كمان بتلزق فى الايد اهم حاجة العجن هو دة اللى بيخلى العجينة تفك من ايديك و فى نفس الوقت تكون طرية
- هنسيب العجينة ترتاح ساعة فى التلاجة
- فى نفس الوقت هنحمل الحشو ......هتحطى اللبن و السكر و اول ما يغلى هتضيفى السميد و الزبيب و الجوزهند و شوية و هتلاقييه مسك (تقل ) و هتسبييه يبرد
- هنعمل العجينة كور صغيرة خمس كور
- تحطى شوية زييت على الرخامة و تبدئى بايديك تفردى العجينة على قد ما تقدرى و تكون شفافة
- و تحطة قطعة من الحشو و تقفلى عليها زى الظرف
- و ابداى اقليها فى زيت ساخن و غزير
- و يا دوبك تصفيها و ووشها يبرد شوية و رشى عليها سكر بدرة
- و ممكن ترشوا عليها شوية صغيرة شربات و هى سخنة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق