الاثنين، 28 يناير 2013

ارز بسمتى بالكركم و البازلاء


المقادير:

كوب ارز بسمتى
م سمن
ربع كوب زبيب
مقدار من اللحمة المفرومة
ربع كوب بسلة
م سمن م ملح
نص م كركم
ربع م قرفة

الطريقة:
بتحطى الزبيب و تحمريه ب م السمن و اول ما يكبر حجمه صفيييه
و فى نفس الحلة بتحطى اللحمة المفرومة و تقلبيها لغاية ما تغير لونها و اول ما تبدأ تفصل معاكى حطى البسلة
سيبيهم على نار هادية و غطى عليهم يعنى 5 دقائق
و بعد كدة حطى مقدار الماء مع م الملح و نص م الكركم و ربع م القرفة و الزبيب و م السمن اللى اتصفى من الزبيب
و اول ما المايه تغلى كويس حطى الارز البسمتى اللى طبعا مغسول و منقوووع ساعتيين على الاقل
و سوييه زى اى ارز عادى
و يقدم بعد التزيين بالمكسرات
و 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق