المقادير:
3 بصلات كبار
كيس مكرونة
ملعقتين صلصة كبار
4 فصوص توم مفرومين و بصلة صغنونة
كوب الا ربع عدس
كوب ارز
ربع كوب شعرية
البهارات المستخدمة: ملح شطة كمون
الطريقة:
- بتقشرى بصل 3 بصلات كبار و تقطعيهم شرائح رفيعة
- فى شوية زييت حلوين هتحمرى البصل خدى بالك ماتحمرهوش اوى علشان فى لحظة و التانية يبتحمر بسرعة اوى و صفيهم
- استخدمى الزيت دة فى الارز و الصلصة
- بتسلقى المكرونة الاسباجتى بتقسيميها على تلاتة علشان مش تبقى طويلة انا كان عندى حبة مكرونة عادية حطتهم معاهم
- بعد ما تصفى المكرونة استخدمى نفس الحلة و حطى فيها العدس و تلات اضعاف كميته ماية و سيبي الماية تتشرب نهائى
- فى نفس الوقت اللى بتسوى فيهم العدس حمرى ربع كوب شعرية بشوية زيت و اول ما يحمر تحطى الارز
- و بعد العدس بعد ما شرب مايته هتحطيه على الارز
- و حطى كمية الماء المناسب ....ماء مغلى........كوبايتيين ماية سخنيين
- و سيبى الارز و العدس يستوى زىو زى اى رز عادى
- طبعا مع م الملح و م الكمون و رشة شطة
تيجى بقى للصلصة:
بصلة صغيرة تتشوح بملعقتين زيت و التوم المفروم
و حطى صلصتك و مايتك و ملحك و شطتتك :))
كوب ماء
و دى الصلصة ....واو بقى لو مشطشطة ممممممممممم
سيبيها تتسبك و تتقل شوية
و قبل ما تقفلى حطى شوية خل قيمة
3 ملاعق او اربعة
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
و اغرفيهم
العدس و بعد كدة الطماطم و رشى بقى الصلصة زو فوقيهم البصل
......لو عندك حمص ترشى فوق الوش منه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق