السبت، 12 يناير 2013

الكشرى


المقادير:

3 بصلات كبار
كيس مكرونة
ملعقتين صلصة كبار
4 فصوص توم مفرومين و بصلة صغنونة
كوب الا ربع عدس
كوب ارز
ربع كوب شعرية
البهارات المستخدمة: ملح  شطة  كمون

الطريقة:


  • بتقشرى بصل 3 بصلات كبار و تقطعيهم شرائح رفيعة
  • فى شوية زييت حلوين هتحمرى البصل خدى بالك ماتحمرهوش اوى علشان فى لحظة و التانية يبتحمر بسرعة اوى و صفيهم 
  • استخدمى الزيت دة فى الارز و الصلصة
  • بتسلقى المكرونة  الاسباجتى بتقسيميها على تلاتة علشان مش تبقى طويلة  انا كان عندى حبة مكرونة عادية حطتهم معاهم
  • بعد ما تصفى المكرونة استخدمى نفس الحلة و حطى فيها العدس و تلات اضعاف كميته ماية و سيبي الماية تتشرب نهائى
  • فى نفس الوقت اللى بتسوى فيهم العدس حمرى ربع كوب شعرية بشوية زيت و اول ما يحمر تحطى الارز
  • و بعد العدس بعد ما شرب مايته هتحطيه على الارز
  • و حطى كمية الماء المناسب ....ماء مغلى........كوبايتيين ماية سخنيين
  • و سيبى الارز و العدس يستوى زىو زى اى رز عادى
  • طبعا مع م الملح و م الكمون و رشة شطة


تيجى بقى للصلصة:

بصلة صغيرة تتشوح بملعقتين زيت و التوم المفروم

و حطى صلصتك و مايتك و ملحك و شطتتك :))
كوب ماء
و دى الصلصة ....واو بقى لو مشطشطة ممممممممممم

سيبيها تتسبك و تتقل شوية
و قبل ما تقفلى حطى شوية خل قيمة
3 ملاعق او اربعة
                    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
و اغرفيهم
 العدس و بعد كدة الطماطم و رشى بقى الصلصة زو فوقيهم البصل
......لو عندك حمص ترشى فوق الوش منه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق