الأربعاء، 30 يناير 2013

بيتزا التونة







المقادير:

2.5 كوب دقيق منخول
4 م  ك زيت زيتون
رشة ملح 
2.5 م زعتر
رشة توم و بصل بدرة
م و نص خميرة فورية او قطعة خميرة بحجم عين الجمل
رشة سكر
نص كوب ماء +ربع كوب لبن 

للصلصة:
2 م صلصة كبيرة 
ربع كوب ماء
رشة ملح و رشة فلفل و م زعتر و م زيت زيتون

للحشو:
علبة تونة و زيتون و طماطم و فلفل و جبنة موتزاريلا


الطريقة :

هتحطى المكونات الجافة كلها مع بعض
ثم الزيت و اللبن و الماء الدافى

و تعجنى ب م خشب الاول و بعد كدة بايديك و( متزوديش دقيق بعد كدة) انتى بس اقعدى اعجنى هتلاقيها فصلت من ايديك 

و تتركيها تخمر فى مكان دافى ساعتين 

....انا ولعت الفرن شوية و طفيته و غطتتها بفوطة و سيبتها ساعتين تخمر.....
و بعد كدة هتحطيها فى التلاجة ترتاح ساعة كمان

هتفرديها بشوية دقيق و تدهنى الصانية زيت
...............زاللحظة اللى حتطيها فى الصانية متحوليش تضغطى عليها علشان كدة انتى هتمنعى تخمرها..............

هتدهنى الصلصة ثم بعض الموتزاريلا ثم التونة و الزيتون و الفلفل و الطماطم ثم الموتزاريلا مرة اخرى و تسيبيها ترتاح من نص ساعة ل ساعة 

تدخل فرن ساخن و درجة حرارة عالية 200 مثلا  و توضع فى الرف اللى تحت

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق