الاثنين، 14 يناير 2013

حمام محشى



المقادير:
4 حمامات ...لنفرين مثلا
للحشو:
بصلة متوسطة 
نص كوب ارز 
زبيب و حوايج الحمام
بهارات:
ملح رشة نونو فلفل...روز مارى بهار قرفة م مليانة
جنزبيل ....اى بهارات انتى تفضليها 
للسلق:
بصلتين صغيرين 
ملح ماء للسلق
مستكة و حبهان

الطريقة:

هتفرمى بصلة متوسطة و تحمريها فى نقطتين زيت
و تضيفى باقى المقادير 
الزبيب ثم الكبدة و الحوايج بتاعت الحمام بعد ما قطعتهم و تسيبيهم ينزلوا مايتهم ( على نار هادية علشان مش ينشف)
و هتضيفى الارز و بهاراتك و تقلبييه
وتضيفي ماية ربع كوب وتخليه نص سوة 
 و تسيبيه على نار هادية لمدة دقائق متغطى علييه

هتحشى الحمامة من عند الرجل و بين الجلد من عند الراس
و هتقفلييه كله بالاعواد علشان الارز مش يطلع منه
 ( متحشيش الارز كتيير علشان لسة هيستوى و هيضاعف حجمه
و تسلقيها زى اى فراخ
ماية مغلية و تحطى فيها الحمام و بصلتين و م ملح و مستكة و حبهان و تغطى عليها و تسيبيها تستوى
 لما استوت وقت التقديم بتحمريها فى طاسة فيها م سمن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق