كيك بالزبيب (طريقة الكيك اليومى العادى من ايد مامتى )
المقادير:
5 بيضات و فانيليا
كوب سكر
كوب الا ربع سمن
كوب لبن
2 و نص كوب دقيق.
باكو بيكنج بودر
كمية من الزبيب
هتضربى البيض كويس مع الفانيليا ثم السكر .....
ثم السمن حتى يتضاعف خجمهم...
و اللبن و الدقيق و البيكنج بودر هتضيفيهم بالتناوب مع بعض( الدقيق و ال ب ب بتنخليهم مع بعض)
هتدهنى الصانية بقليل من السمن و رشة دقيق
حطى مقدار العجينة و حطى الزبيب و دخليها الفرن لمدة نص ساعة او ساعة الا ربع حسب فرنك
طبعا الفرن شغال من بداية عمل الكيك
و اول ربع ساعة الفرن عالى و بعد كدة بتهدى النار شوية ....
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق