المقادير
5 كوب دقيق منخووول
نص كوب سكر
كوب الا ربع زبدة تكون ماسكة نفسها (مش سايحة اوى و مش جامدة اوى
كوب لبن دافى مايل للسخونية
بيضة و رشة فانيليا
م كبيرة خميرة فورية
الحشو:
زبدة و سكر و قرفة ( و كاكاو اختيارى)
الكمية حسب الرغبة
بتحطى الزبدة و عليها السكر و تذوبيهم باللبن الساخن
هنضيف بيضة و فانيليا
البيضة هنا مجرد تعمل لون و طعم حلو للعجينة
و بعد ما كل حاجة تجانست بنضييف الخميرة
ثم نضيف الدقيق دفعات مع التقليب المستمر
و بعد وضع كل الدقيق بتعجنيها ب ايديك على الرخامة بشوية دقيق تحتها
و تسيبيها تخمر ساعتين
بعد ساعتين هبدأ افردها
العجينة بتكون طرية و فى نفس الوقت مش بتمسك فى ايديك
و فردها بيكون سهل اوى اوى
هنفردها على شكل مستطيل و حاولى تكونى مساوية الاطراف .....
(((اوعى تعمليها زيى :)) مش مظبوطة كدة .. معلش الاستعجال بقى )))
هنا دهنا العجينة كلها بالزبدة ( علشان تمسك الحشو )
والسكر و القرفة (انا بزود كاكاو)
الكمية حسب الرغبة بس الافضل تبقى كتيير
و ابدا الفها .....
طبعا لو الاطراف مظبوطة مكنش الطرف بقى شكله كدة
اهم حاجة هنا انك تتأكدى ان الاطراف ماسكة فى العجينة كويس بالضغط الخففيف عليها
و ابدأى قطعيها بسكينة حاادة
و بطول مش صغير (ممكن تحسى انك بتقطعيها كبير بس خدى بالك انها هتخمر مرة تانية و هتنفش (فا لازم الطول يكون اطول من سمكها )
و ادهنى الصانية و افردى السينابون بس بعيييد عن بعضها
هنا لما خمرت (بتسبيها ساعة او ساعة و نص تخمر بعد رصها فى الصوانى)
الكرامل:
اى كمية من السكر يا دوبك لونها يغمق على النار و تضيفى عليها قشطة ....و افضلى قلبيها لغاية ما يتكون عندك الصوص
الصوص الابيض عبارة عن حليب مكثف محلى ممكن تستخدمييه كدة او تزودى علييه 2 ل3 قطع جبنة كيرى فى الخلاط..
انا بحط على النار كوب لبن بدرة مع كزب سكر و كوب مااء و اسيبهم يغلوا على نار هادية يعنى تظبطى النار بحيث يغلوا مش جامد علشان ميتحرقش و اول ما يقل نصه يبقى كدة الصوص جاهز
انا بحط على النار كوب لبن بدرة مع كزب سكر و كوب مااء و اسيبهم يغلوا على نار هادية يعنى تظبطى النار بحيث يغلوا مش جامد علشان ميتحرقش و اول ما يقل نصه يبقى كدة الصوص جاهز
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق